Christus Rex

Sodoma i Gomora


Papa Franjo i mons. Battista Ricca


Različiti događaji pokazuju da homoseksualni lobiji ulažu sve svoje napore ne samo da bi u očima javnog mnijenja prikazali normalnima protuprirodne zajednice i da bi ih izjednačili s brakom, nego također da bi dospjeli do zakonodavstva [1] u kojem će postati kaznenim djelom nazivati grijehom ono što vapi za osvetom pred licem Božjim.


Bezbrojne javne manifestacije takvih poroka zvane “gay pride”; prihvaćanje zakona [2] u Francuskoj koji predviđa ne samo mogućnost za sodomite da se vjenčaju, nego i da posvajaju djecu, dokaz su toga.


Najstrašnija je, pak, činjenica u ovim okolnostima ne samo šutnja crkvene vlasti, nego također i zauzimanje stava nekih eminentnih predstavnika Crkve u korist onoga što oni nazivaju „građanskim pravima“ protuprirodnih zajednica. Sam Vatikanski Radio, koji se naziva „glasom Pape i Crkve“, u prošlim je mjesecima pohvalio sadržaj jednog filma u kojem se predstavlja protuprirodna veza. Homoseksualni lobi prisutan i u Vatikanu mora dakle zbilja biti moćan!



Papa to zna, što je i izjavio prošlog 6. lipnja prigodom privatnog susreta sa južnoameričkim redovnicima kada se činilo da želi zauzeti stav radi čistke. Nedavno imenovanje mons. Battista Riccae prelatom na ključnoj poziciji Vatikanske banke IOR-a, uopće ne pokazuje da se ide u tom smjeru. Moguće je da Papa nije saznao za djela tog klerika, no sada je stvar javna.


Hoće li imati hrabrosti djelovati? Molimo se na ovu nakanu; nastavljajući ovim korakom nitko se neće moći začuditi ako jednog dana Stvoritelj odgovori kao u vrijeme Sodome i Gomore.



don Pierpaolo Maria Petrucci
poglavar Talijanskog distrikta FSSPX-a






[1]«Za suprotstavljanje homofobiji i transfobiji», prijedlog zakona zastupnika u talijanskom Parlamentu Ivana Scalfarotta (PD, deklarirani homoseksualac), ide za izmjenom zakona broj 205/1993, na temu diskriminirajućeg nasilja koje je potaknuto etničkom, nacionalnom, rasnom ili vjerskom mržnjom.


[2] Christiane Taubira 2012. je godine imenovana Ministricom francuskog pravosuđa. Bila je izvjestiteljicom i podupirateljicom zakona koji uvodi brakove između osoba istog spola u Francuskoj koji je prihvaćen 23. travnja 2013. 

Arhiva bloga

Glasnik: