Christus Rex

Meksički biskup katolike naziva duševno bolesnima


Da situacija s krizom Katoličke Crkve u Latinskoj Americi nije puno bolja nego u Europi, za to je lijevi biskup Raul Vera Lopez, kojeg stalno zasipaju mnogobrojnim takozvanim „nagradama za borbu za ljudska prava“, očit primjer.

Najvažnijom je brigom ovoga nadpastira zaštita homoseksualnosti. Sada je on kritičare homoseksualnosti nazvao ljudima s „mentalnom bolešću“, dakle duševno bolesnima.

Takozvana „homofobija“, pod čim se misli na svaku kritiku prakticirane homoseksualnosti, po procjeni je meksičkog biskupa Raula Vere Lopeza mentalna bolest.

Katolički nadpastir Saltilla u srijedu je po navodima internetskog portala „M1nutouno“ izjavio da samo tko je „bolestan u glavi“ vjeruje da se homoseksualci i lezbijke ponašaju nemoralno.

Ne boluju homoseksualci od duševne bolesti, nego homofobi, nastavlja biskup koji je nagrađen mnogobrojnim nagradama za borbu za ljudska prava. Nauk Crkve i „Katekizam Katoličke Crkve“ je za ovog iskrenog borca za grijeh posve nebitan.

Da bi opravdao svoju zabludu, poziva se, kako je i bilo za očekivanje, na izjavu svetog oca Franje tijekom ad hoc konferencije za tisak u zrakoplovu na kojoj je rekao: „Ako je netko homoseksualac i traži Gospodina i dobre je volje - tko sam ja da mu sudim?“

Bitna je razlika osuditi pojedinačnog grješnika - na što nitko nema pravo - od osude grijeha. Ovo posljednje je jedna od najvažnijih zadaća nadpastira. Međutim, neki danas očito čine suprotno. Prije II. vatikanskog sabora takvog bi se biskupa odmah ekskomuniciralo.



Arhiva bloga

Glasnik: